SCHOLEN

ARENA

Op 1 & 2 november was de ScholenArenA. 

Naar aanleiding hiervan ontvingen we een mailtjes van ouders, zoals deze:

"Mijn dochter is erg enthousiast over de nieuwe Agora school in Amsterdam en wil graag op de open avond komen. Op 20 januari zouden we graag willen komen kijken en op 26 februari wil ze graag mee doen aan de proefmiddag. Is dit mogelijk? En hoe kunnen we haar hiervoor aanmelden?"

 

Antwoord: "Wat geweldig om te horen! Jullie zijn van harte welkom op de open avond, inschrijven daarvoor hoeft niet. Voor de proefmiddag komt binnenkort een inschrijfformulier op deze website" 

Volgend jaar kunnen we een fijne poster maken met onze eigen leerlingen er op. Deze keer wilde Noa, nichtje van Alexandra wel even model staan. 

BLOG

Regelmatig blogt Jan Fasen, directeur van Agora Roermond over ervaringen met Agora. Hij vertelt over de ontwikkeling van Agora, hoe de leeromgeving constant in beweging is om 'wat goed is voor kinderen' te vertalen naar de 'werkvloer'. 

Link naar de blogs van Jan Fasen

POSTER

'ONDERWIJZER AAN DE MACHT'

-

VPRO

TEGENLICHT

UITZENDING

In de aflevering "De onderwijzer aan de macht" zoomt Tegenlicht in op drie scholen waar bevlogen bestuurders, schoolleiders, leraren en betrokken ouders de 'vaste waarden’ van het onderwijs ter discussie stellen... 

LINK NAAR UITZENDING

meesterwerk

podcast

Voor we een bestuur hadden gevonden dat in Agora gelooft, namen we een podcast op over onze Agora-dromen met Jan Jaap Hubeek van Meesterwerk. 

Zie hier de links naar deze aflevering van Meesterwerk podcasts, een serie interviews met onderwijskantelaars:

KLIK HIER VOOR DE LINK